Az epres pite recept:
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj (hideg, felkockázva)
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1-2 evőkanál hideg víz (ha szükséges)
A töltelékhez:
50 dkg friss vagy fagyasztott eper
5 dkg cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
1 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
A tetejére:
1 tojás a kenéshez
(opcionálisan) porcukor a szóráshoz
A szilvás pite recept:
Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj (hideg, felkockázva)
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csipet só
1-2 evőkanál hideg víz (ha kell az állaghoz)
Töltelékhez:
60-70 dkg szilva (kimagozva, félbevágva)
5 dkg cukor (vagy több, ha a szilva savanyúbb)
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál étkezési keményítő (vagy vaníliás pudingpor)
(opcionálisan) kevés reszelt citromhéj
Tetejére:
1 tojás (kenéshez)
porcukor a szóráshoz (opcionális)
Az áfonyás pite recptje:
25 dkg liszt
12 dkg hideg vaj (vagy margarin)
1 csipet só
1 evőkanál cukor
1 tojássárgája
2–3 evőkanál hideg víz
40–50 dkg áfonya (lehet fagyasztott is, akkor olvaszd ki és csepegtesd le)
10 dkg cukor (ízlés szerint)
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál keményítő vagy étkezési zselatin
1 teáskanál vaníliás cukor (opcionális)
1 teáskanál fahéj (opcionális)
1 tojás (kenéshez)
Porcukor (tálaláshoz)
A körtés pite receptje:
25 dkg liszt
12 dkg hideg vaj
1 csipet só
1 evőkanál cukor
1 tojássárgája
2-3 evőkanál hideg víz
4–5 érett körte
5 dkg cukor (ízlés szerint barna cukor is lehet)
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál keményítő vagy búzadara (hogy felszívja a levet)
1 marék darált dió vagy mandula (opcionális)
1 tojás (kenéshez)
Porcukor (tálaláshoz)