Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

Az epres pite recept:

  Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt

  • 20 dkg vaj (hideg, felkockázva)

  • 10 dkg porcukor

  • 1 tojássárgája

  • 1-2 evőkanál hideg víz (ha szükséges)

A töltelékhez:

  • 50 dkg friss vagy fagyasztott eper

  • 5 dkg cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)

  • 1 evőkanál citromlé

  • 1-2 evőkanál étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 1 tojás a kenéshez

  • (opcionálisan) porcukor a szóráshoz

 

A szilvás pite recept:

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt

  • 20 dkg vaj (hideg, felkockázva)

  • 10 dkg porcukor

  • 1 tojássárgája

  • 1 csipet só

  • 1-2 evőkanál hideg víz (ha kell az állaghoz)

Töltelékhez:

  • 60-70 dkg szilva (kimagozva, félbevágva)

  • 5 dkg cukor (vagy több, ha a szilva savanyúbb)

  • 1 teáskanál fahéj

  • 1 evőkanál citromlé

  • 1-2 evőkanál étkezési keményítő (vagy vaníliás pudingpor)

  • (opcionálisan) kevés reszelt citromhéj

Tetejére:

  • 1 tojás (kenéshez)

  • porcukor a szóráshoz (opcionális)

 

Az áfonyás pite recptje:

Hozzávalók:

A tésztához (pitealap):

  • 25 dkg liszt

  • 12 dkg hideg vaj (vagy margarin)

  • 1 csipet só

  • 1 evőkanál cukor

  • 1 tojássárgája

  • 2–3 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:

  • 40–50 dkg áfonya (lehet fagyasztott is, akkor olvaszd ki és csepegtesd le)

  • 10 dkg cukor (ízlés szerint)

  • 1 evőkanál citromlé

  • 1 evőkanál keményítő vagy étkezési zselatin

  • 1 teáskanál vaníliás cukor (opcionális)

  • 1 teáskanál fahéj (opcionális)

A tetejére:

  • 1 tojás (kenéshez)

  • Porcukor (tálaláshoz)

 

A körtés pite receptje:

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt

  • 12 dkg hideg vaj

  • 1 csipet só

  • 1 evőkanál cukor

  • 1 tojássárgája

  • 2-3 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:

  • 4–5 érett körte

  • 5 dkg cukor (ízlés szerint barna cukor is lehet)

  • 1 teáskanál fahéj

  • 1 evőkanál citromlé

  • 1 evőkanál keményítő vagy búzadara (hogy felszívja a levet)

  • 1 marék darált dió vagy mandula (opcionális)

A tetejére:

  • 1 tojás (kenéshez)

  • Porcukor (tálaláshoz)

Ez a honlap még 14 napig reklámmentes.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 11
Heti: 43
Havi: 32
Össz.: 128
Oldal: Hozzávalók
Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet! - © 2008 - 2025 - piterecept.hupont.hu

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat